Optrekkend vocht bestrijding

In België valt ontzettend veel regen ieder jaar. Deze regen moet op een goede wijze afgevoerd worden. Om deze reden zal alle huizen in Nederland dan ook voorzien van bijvoorbeeld dakgoten en regenpijpen. Toch kan het ondanks deze voorzorgsmaatregelen voorkomen dat er vocht van buiten uit zijn weg in het huis weet te vinden.

vochtproblemen

Bij veel huizen komt dit probleem voor in de vorm van opstijgend of optrekkend vocht. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat vocht zich verzameld onder het huis en vervolgens door de muren en vloer wordt opgenomen. Optrekkend vochtbestrijding wordt daarom gedaan door vochtwerend materiaal aan te brengen op de plekken waar het vocht het huis binnenkomt. Dit is een noodzakelijk proces wanneer je last hebt van optrekkend vocht in huis.

Vochtwerend materiaal aanbrengen

Bij het bestrijden van optrekkend vocht wordt er vochtwerend materiaal in de gevel van het huis aangebracht. Dit materiaal zorgt ervoor dat de gevel geen gevaarlijke hoeveelheden vocht meer kan absorberen. Wanneer dit namelijk in een grote hoeveelheid gebeurt zal dit gegarandeerd de gevel van je huis aantasten. Dit is geen onschuldig probleem. Door de vochtproblemen in huis op te lossen, kan ook het energieverbruik gaan dalen. Zeker wanneer dit wordt gecombineerd met isolatie, zoals bijvoorbeeld dakisolatie kan helpen. De warme lucht blijft dan beter binnen uw woning en dit scheelt in de kosten.

De schade kan namelijk zo erg worden dat de gevel onherstelbaar wordt beschadigd. Hierdoor zal het complete huis onleefbaar worden. Immers zijn de muren en gevels van een huis hetgeen wat de woning overeind houdt. Het vervangen van een beschadigde gevel zal een enorme klus zijn die hoog in kosten kan oplopen en vele dagen of zelfs weken in beslag neemt. Bestrijd daarom optrekkend vocht meteen wanneer het gesignaleerd wordt om grote problemen te voorkomen.

vochtige muren