Professionele stemactrices: beluister voice-over Carlijn

Stemactrices zijn er in alle soorten en maten. Warm, stoer, gevoelig: het is maar net welke voice-over je zoekt. Maar sommige stemacteurs kunnen het allemaal. Een ware allround voice-over die freelance allerlei bedrijfsfilms en promotievideo’s kan inspreken. Als je zo’n voice-over zoekt, is het tijd om kennis te maken met voice-over Carlijn uit Amsterdam.

Carlijn: een ervaren Nederlandse voice-over stem

De reden waarom je een ervaren Nederlandse voice-over stem wilt is simpel: ze klinken beter en maken minder foutjes. Natuurlijk, een foutje maken is menselijk en juist dat menselijke is zo belangrijk. Maar je hebt geen zin in oeverloze retakes, en daarom zoek je een voice-over stem die het in één keer goed kan opnemen. Carlijn is zo’n voice-over.

Wat kost een bedrijfsfilm voice-over?

Wat een bedrijfsfilm voice-over kost hangt af hoe lang je tekst is. Een tekst van 1.000 woorden is vanzelfsprekend een stukje duurder dan een tekst van 500 woorden. De meeste bedrijfsfilm voice-overs zijn gelukkig niet lang, vaak 200 woorden of in de buurt ervan. Daarom communiceert het stemmenbureau van voice over Carlijn (VoiceCowboys uit Amsterdam) ook het tarief per 200 woorden, wat ongeveer 200 euro ex btw is. Dat is overigens niet netto het tarief dat een voice-over verdient, aangezien de stemacteur uiteraard ook kosten maakt.

Hoe selecteer je een voice-over?

Een voice-over selecteren kan soms lastiger zijn dan je denkt. Het belangrijkste is dat je een voice-over kiest die past bij jouw bedrijf. Carlijn past met haar breed inzetbare stem bij heel veel bedrijven, maar je kunt ook vooraf definiëren wat je doelgroep is. Vervolgens laat je bijvoorbeeld een stemmenbureau uit Amsterdam de beste stemacteur of stemactrice erbij zoeken.

Voice-over microfoon

Voice-overs in Nederland leveren doorgaans erg snel. Dankzij de digitalisering hoeft een voice-over niet meer in een dure analoge studio te worden ingesproken, maar kan dit via goede voice-over computers digitaal gebeuren. Belangrijk is dat een stemacteur de beste voice-over microfoon heeft, zodat de opname clean en warm klinkt.