Motion design voor video’s inzetten

We zien steeds vaker video’s voorbij komen van bedrijven. Soms kiezen bedrijven ervoor om een soort vlog te maken. Een medewerker of verschillende medewerkers maken afleveringen en proberen op deze manier een doelgroep te bereiken. Ook zien we dat podcasts veel worden ingezet.

In feite gaat het hier dan om wat de onderwerpen zijn tijdens de podcast, maar in veel gevallen zal er ook een video gemaakt worden. Welke vervolgens op de bekende kanalen kan worden ge-upload. Met video zijn de mogelijkheden eindeloos. Misschien is een video met motion design wel een optie voor jouw bedrijf? Laten we het daar eens over hebben.

Animatievideo met motion design

Motion design is een techniek waarmee animaties gemaakt kunnen worden. Je kent vast wel de bewegende animatievideo’s die gemaakt zijn met de computer. Je kunt op deze manier heel goed een verhaal vertellen. Meestal zijn deze type video’s niet veel langer dan 1 minuut. Het doel is om bijvoorbeeld iets uit te leggen van een product of dienst. Ze kunnen dan ook heel goed worden ingezet in een marketing campagne voor bijvoorbeeld social media of voor op de website van het bedrijf.

Voorbeelden van een animatievideo met motion design

Een voorbeeld van een mogelijkheid die er is om een animatievideo te laten maken, is bijvoorbeeld een bedrijf dat CV ketels levert. Op deze website staat een korte animatievideo met een uitleg over hoe het werkt. Je ziet iemand naar de winkel gaan, bespreken welke ketel je nodig gaat hebben en met vervolgens een offerte ontvangen. In de volgende scene van de video komt de monteur langs bij de klant om de oude ketel te demonteren en de nieuwe CV ketel te monteren.

Het klinkt allemaal vrij simpel, maar door dit in een korte animatievideo uit te leggen schept dit toch extra duidelijkheid voor de klanten. De video kan bijvoorbeeld op social media gebruikt worden, maar natuurlijk ook direct op de website van het bedrijf of e-mail marketing.