Hier moet je op letten bij het kopen van een laptop

In deze tijd is een computer of laptop toch wel een vereiste om te hebben. Of je nu op school zit of al aan je carrière begonnen bent, de computer staat in beide gevallen vaak centraal.

Tijdens school of studie kun je met de laptop bijvoorbeeld aantekeningen maken of bepaalde opdrachten maken. Ook voor het werk wordt er vaak een laptop gebruikt, bijvoorbeeld om te e-mailen of andere werkzaamheden uit te voeren.

laptopDaarnaast wordt de laptop in de privésfeer ook veel gebruikt. Bijvoorbeeld om foto’s te delen op social media via platformen als Facebook of om bankzaken te regelen. Alles gaat tegenwoordig digitaal en het is dus wel prettig als je een goede en snelle laptop tot je beschikking hebt.

Misschien is jouw laptop al een aantal jaar in gebruik en nu echt aan vervanging toe. De ontwikkelingen op het gebied van technologie gaan doorgaans erg snel, jouw laptop kan dus na een jaar of 3-4 behoorlijk traag geworden zijn. Ten eerste is er natuurlijk de optie dat je laptop misschien een virus heeft of iets anders waardoor de prestaties tegenvallen. Meer hierover lees je op de goede website delaptopwinkel.nl

Maar alle applicaties en websites die je veel gebruikt, worden ook steeds zwaarder en vereisen meer kracht om gebruik van te maken. Je laptop kan dus nog in precies dezelfde conditie zijn als toen je hem kocht, maar alle sites en applicaties die je gebruikt kunnen simpelweg meer zijn gaan vereisen. Dan wordt het dus tijd om te kiezen of je de huidige laptop wilt upgraden (soms helpt het om werkgeheugen bij te prikken) of om een hele nieuwe laptop te kopen. Dat laatste is meestal een goed idee.

Welke processor kies je?

In dit artikel hebben we het over een Windows computer, daar zijn eigenlijk 2 zaken van groot belang. Ten eerst is het belangrijk dat je een processor kiest. Dit is in feite de kern van de computer en zorgt voor de rekenkracht. Een sterkere processor is eigenlijk altijd beter, maar ook direct een stuk prijziger.

Daarom is het van belang om te bepalen wat je precies nodig hebt. Veel laptops zijn namelijk uitgerust met een Intel processor, dat is een zeer bekend en goed merk. Doe je niet heel bijzondere werkzaamheden, zoals tekstverwerken en soms een filmpje kijken op Youtube, dan is een i3 processor aan te raden. Daaronder zijn er overigens ook nog processors te vinden, maar die zijn over het algemeen erg traag, zelfs voor simpele werkzaamheden. Wil je wat langer met je laptop kunnen doen, dan kun je een i5 of zelfs een i7 processor overwegen. Die laatste heeft echt heel erg veel kracht en is voornamelijk bedoeld voor zware games of andere zware programma’s zoals Photoshop of videobewering op je laptop.

Voor de meeste mensen is een i5 de beste keuze. Je geeft dan iets meer geld uit dan voor een laptop die een i3 processor heeft, de laptop is hierdoor sneller en zal ook langer mee gaan. Daarnaast is ook het werkgeheugen van belang. De meeste moderne laptops zijn uitgerust met minimaal 8GB werkgeheugen. Meestal is dit voldoende, maar dit is redelijk eenvoudig uit te breiden naar bijvoorbeeld 16GB.