Hoeveel rijlessen heb je nodig voordat je kunt afrijden?

rijlessenAls je autorijlessen gaat volgen bij een rijschool, dan wil je vaak een idee hebben van het aantal lessen dat je nodig gaat hebben. Heel logisch, want meer rijlessen volgen betekent doorgaans ook hogere kosten. Er is vaak wel een idee te geven hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt, maar het is per situatie verschillend. De meeste mensen kunnen met 25 – 30 rijlessen zeker al gaan afrijden en een deel daarvan behaald het rijbewijs dan in 1 keer. Sommige mensen hebben wat meer rijlessen nodig, of zijn wellicht ook wat zenuwachtig bij het doen van examens.

Begin met een proefles en vraag advies op maat

Als je een proefles neemt bij een rijschool, dan kan de instructeur vaak wel een goed idee geven van de hoeveelheid rijlessen die er nodig zijn om een het rijbewijs te behalen. Kies je voor Rijden in Leiden Rijschool, dan ga je ook lessen in gebieden waar vaak wordt afgereden. De instructeur heeft natuurlijk veel ervaring op dat gebied en ziet veel jongeren in de auto rijlessen volgen. Als je nog helemaal nieuw bent met het rijden dan is het gewoon een goed idee om van zo’n 30 rijlessen uit te gaan bij de rijschool.

Dan zit je vaak wel safe. Ook is het wel verstandig om er rekening mee te houden dat je mogelijk de eerste keer zakt, alhoewel er een heel grote groep is die in 1 keer slaagt kun je natuurlijk een keertje zakken. Daar is helemaal niets mis mee, maar als je een budget aan het maken bent kun je er maar beter rekening mee gehouden hebben. Als je dan toch in 1 keer slaagt, zul je nog wat geld overhouden. Dat is natuurlijk altijd beter bij moeten leggen omdat je inschatting niet correct was.

Vraag naar rijles pakketten

In de grote steden is er veel concurrentie op het gebied van rijscholen. De rijscholen willen dus graag zoveel mogelijk leerlingen binnenhalen om te mogen helpen bij het behalen van het rijbewijs. Er zijn dan ook vaak pakketten beschikbaar, waar een aantal rijlessen inbegrepen is. Je koopt vooraf het pakket en krijgt bijvoorbeeld 25 rijlessen + een keer afrijden bij het CBR. Dit is vaak een interessante deal, omdat je zo weet waar je aan toe bent. Je betaald vaak ook een stuk minder per les bij een dergelijk pakket.